Régi új

Az újdonságdömping a gyári magyar vonatkozású modellekkel egyáltalán nem csökken. Hétről hétre, hónapról hónapra jelennek meg újabbnál újabb magyar modellek a piacon nem kímélve a modellezőket. A sokasodó kínálat mellett a kisszéria továbbra is tartja kuriózum értékét és egyediségét a piacon, melynek egyik legújabb darabja a MÁV Gbs kocsija az Albertmodelltől.

A modellből már számos variáció jelent meg a hazai kisiparosok keze munkáját dícsérve. Egy kis részletet azonban eddig csak a legbátrabbak mertek módosítani, mégpedig a kocsi ajtaját, mely eltér a sorozatgyártásban készült kocsikétól. A technológia azonban ma már számos lehetőséget kínál, hogy egy egy elemet, kis példányszámban is le lehessen gyártani az igazinak megfelelő változatban. 

A modell oldalajtaja ugyanis 3D-s műanyag nyomtatási technológiával készült, mely a hazai kisszériás gyártásban eddig csak elvétve volt fellelhető. Az alapos tervezőmunkának köszönhetően ez most felkerülhetett a Gbs kocsi modelljére az eredetinek megfelelő állapot szerint. A technológia korlátait meghazudtolva nem csak a 3 részre osztott ajtó valósult meg, hanem az azon található szegecsek is megjelenítésre kerülhettek. Az már csak ráadás, hogy a műanyag fékkereket is réz alkatrész pótolja, mely filligránabb és valljuk be elegánsabb is mint a gyári változat.

A modell további részleteiben a már megszokott festési és tamponozási minőséget hozza. Nem csak az oldalfalakon, hanem az alvázon és a homlokfalakon is. Áprilisban ez a modell kötelező darab! 🙂

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: